en

Co je nového

13. 1. 2015

Nakonec zveřejňujeme i mapy s postupy některých zúčastněných týmů: postupy sobota a postupy neděle.

11. 1. 2015

Dvouetapový skirogainingový trénink máme úspěšně za sebou. Účastníků nebylo moc, zato byli dostatečně odolní na to, aby se nezalekli extrémního větru, deště, neprojetých stop, a v neděli ještě ledovky. Pro úplnost zveřejňuji výsledky, ikdyž nejsou zas tak důležité. Mapa s kontrolami byla po oba dny stejná, ale bodové hodnoty kontrol se lišily: body sobota, body neděle. Doplnil jsem též fotogalerii a časem přibudou ještě postupy zúčastněných týmů.

7. 1. 2015

Byly zveřejněny pokyny tréninku. Pár lidí se ještě odhlásilo, takže se uvolnilo několik závodních map a míst na pokoji.

6. 1. 2015

Informace z webu monitorujícího GPS záznam úpravy stop rolbou v Orlických horách: "Včera nám zde konečně napadl dostatek sněhu pro úpravu běžeckých tratí. Trasy budou projety dnes."

5. 1. 2015

V prostoru závodu sníh nejprve odtál, pak zmrznul na led, a na ten napadlo několik centimetrů sněhu. Bohužel přímo v centru závodu a jeho okolí se lyžovat nedá, leží tam jen pár cm sněhu bez podkladu a rolby ještě zůstávají v garáži. Sněhová mračna se o Orlické hory zajímají jen okrajově, podobný nezájem jsme zaznamenali i u případných zájemců o účast na skirogainingu. V řádném termínu se přihlásilo pouze pár týmů, takže bychom nezaplatili ani nájem shromaždiště. Bohužel tedy závod opět rušíme. Přihlášené týmy byly osloveny a nabídli jsme jim možnost low cost mapového tréninku (stravování a ubytování ve vlastní režii). Detaily pošlu všem přihlášeným mailem. Zaplacené startovné samozřejmě vrátíme.

30. 12. 2014

V prostoru závodu už se dá lyžovat, dokonce i na dobrých lyžích. Bohužel pouze někde, viz fotky z lyžovačky po hřebenech. Možná budeme opět muset centrum závodu přesunout do vyšších poloh, ale sněhu je v Orličkách už dost na to, aby se závod uskutečnil. Jen doufáme, že sněžení přesvědčí k přihlášení víc týmů, než se doposud rozhoupalo.

14. 12. 2014

V sobotu jsme znovu proběhali část závodního prostoru. Sníh tam byl, ale jen v takovém množství, aby vadil při běhání a neumožnil jízdu na lyžích, viz fotky z průzkumu terénu. Prostor skýtá potenciál pro super závod, bohužel současné počasí neumožňuje ani výrobu umělého sněhu v biatlon aréně Jamrozowa Polana.

7. 12. 2014

Orlické hory nám zatím nepřejí. Už potřetí jsem musel přepracovat rozpis, jelikož kvůli nedostatku sněhu musíme závod přeložit na nový termín, víkend 10. až 11. ledna 2015.

4. 12. 2014

Stavitel tratí si dnes zaskočil do prostoru závodu. Být podvodníky, zveřejnili bychom třeba pouze vybrané foto. Bohužel mimo sjezdovky to žádná sláva není, viz průzkum prostoru závodu 4. 12. 2014. Pro porovnání, loni se 1. 12. v Orličkách ještě lyžovalo.

19. 11. 2014

Zveřejnili jsme rozpis 4. přeshraničního skirogainingu a zároveň zprovoznili on-line přihláškový systém. Nebojte se přihlásit, narozdíl od nejmenovaných monstrózních akcí vám v případě nedostatku sněhu startovné vrátíme. A taky si počítáme pouze uskutečněné ročníky :-).

26. 9. 2014

Čtvrtý přeshraniční skirogaining se v případě příznivých sněhových podmínek uskuteční o víkendu 20. – 21. prosince 2014. Oproti minulým ročníkům pro vás chystáme namísto jedné etapy hned dvě, a závod se nepojede v Krušnohoří, ale v Orlických horách. Dnes jsme na webu zveřejnili úvodní upoutávku, obsahující nejdůležitější informace o chystaném závodě.