en

Co je nového

4. 3. 2015

Dnes jsem po práci vyrazil posbírat poslední dvě kontroly. Oproti neděli se razantně změnily podmínky. Nasněžilo 10-15 cm prašanu, který zakryl koleje traktoru na červené do Jiřetína, vyplužená silnička k zámečku Lichtenwald zapadla a teréňák do ní vyjel hlubokou kolej, byla to dřina. Bruslit se dalo, ale v prašanu vítr občas nafoukal návěje, občas sfoukal sníh až na led, takže to byl hodně náročný trénink. Člověk si odpočal jen při focení, viz fotogalerie závodu.

1. 3. 2015

V neděli se ochladilo, trošku nasněžilo, padla mlha a na pláních foukal nepříjemný vítr. Přes ne zrovna ideální počasí se 42 odvážlivců postavilo na start nedělního závodu. Pro 16 z nich to byla první skirogainingová zkušenost. Na startu vedle sebe stálo 5 náctiletých dorostenců i nejstarší účastnice, která letos oslaví 75. narozeniny. Opět se potvrdilo se, že rogaining je sport opravdu pro všechny generace. Kdo vyhrál si můžete přečíst ve výsledcích skirogainingu. Dva týmy dokázaly objet všechny kontroly, ale myslím, že vítězové jsou všichni, kteří bez úhony přežili šestihodinový pobyt na trati.
Jeden z absolutních vítězů Fíša už nahrál náš závod do programu Play-map. Přes odkazy vpravo nahoře si můžete zakreslit vaše postupy, popř. nahrát GPS log vaší trasy. A také prohlédnout, kudy jela konkurence a zanalyzovat, jaký postup byl ideální.

28. 2. 2015

Sobotního tréninku se zúčastnilo 30 lidí, z toho 14 neregistrovaných (začátečníků), 13 mladších 18ti let. Nikomu se nepodařilo v limitu 3 hodin objet všechny kontroly, ale při nádherném počasí si všichni suprově zalyžovali. Zatím zveřejňujeme výsledky tréninku.

26. 2. 2015

Ode dneška už přihlašujeme za zvýšené vložné. Do kategorie příchozích se ale i nadále můžete hlásit za 120 Kč/os., sobotní trénink zdarma. V ceně startovného nedělního závodu je zahrnut i pořadatelský guláš a čaj v cíli. Dohlásit se můžete klidně i na místě, jenom nám teď už raději neposílejte peníze bankovním převodem.
Zveřejnili jsme Pokyny a pár rad od stavitele. A ve fotogalerii přibyly fotky z dnešní nádherné předjarní projížďky.

25. 2. 2015

Dneska jsem nechal lyže doma a vyběhnul nad Meziboří ověřit, zda má nebo nemá cenu stavět tam kontroly. Lyžovat se tam moc nedá, ale je tam krásně, viz fotogalerie.

24. 2. 2015

Včera déšť spolu s mými slzami spláchly poslední zbytky sněhu v Litvínově. S obavami jsem dnes odpoledne vyjel na Klíny. Jenže tam vůbec nepršelo, naopak připadlo, místy až 3 cm sněhu. Dnes večer rolba vyrazí utemovat co napadlo, a v pátek před závodem si to zopakuje. Neuhausenský okruh i stopy nad Klínami byly až na výjimky perfektně sjízdné. Opět jsem pořídil pár fotek, viz fotogalerie závodu.

23. 2. 2015

Přípravy skirogainingu vrcholí. V neděli nefungoval přihláškový systém, prodloužili jsme proto přihlášky za nezvýšené startovné až do středečního večera. Ubytování na posteli je již obsazené, nyní už přenocujete pouze na zemi ve vlastním spacáku. Zítra po práci vyrážím opět na Klíny, možná se ve fotogalerii objeví dalších pár fotek.

19. 2. 2015

Pár lidí se mne ptalo, zda skirogaining nakonec nezrušíme kvůli malému počtu přihlášených. Samozřejmě nikoli, závod uspořádáme i pro pár nadšenců, energie věnovaná přípravám už se zpátky nevrátí. Nicméně přiznávám, že vážně zvažuji prohlásit letošní ročník za definitivně poslední. Tak si ho přijeďte užít.

18. 2. 2015

Dnes jsem se projel z Hory Svaté Kateřiny přes Seiffen na Klíny. Sněhu je pořád dostatek, stopy jsou parádně najety, pár fotek najdete ve fotogalerii.

11. 2. 2015

Předpověď slibovala krásné odpoledne, tak jsem po práci vyrazil na běžky do skirogainingového prostoru. Sníh se zatím s oblevou vypořádal až překvapivě dobře, dokonce i v nejnižších partiích u Seiffenu jsou najety nádherné bruslařské stopy. Odkaz na fotky najdete ve skirogainingové fotogalerii.

25. 1. 2015

Dnes jsem především gpskoval okruhy v Německu, foťák jsem párkrát vytáhnul až při návratu na Klíny, viz fotogalerie.

24. 1. 2015

Ve skirogainingové fotogalerii najdete fotky z dnešní obhlídky závodního terénu. Klusal jsem bez lyží, ale zítra už tam vyrazím na běžkách.

21. 1. 2015

Zveřejnili jsme Rozpis a spustili přihláškový systém. Můžete se začít registrovat.

19. 1. 2015

Skirogaining v Orlických horách jsme uspořádali teprve před týdnem, ale už dnes zveřejňujeme úvodní upoutávku na 5. přeshraniční skirogaining, který se uskuteční během víkendu 28. února až 1. března 2015 na Klínech v Krušných horách. Akce byla zařazena do projektu ČUS SPORTUJ S NÁMI.
Po vzoru obdobného závodu Bedřichovská pětihodinovka jsme odhodláni akci uspořádat i v případě nepříznivých sněhových podmínek, a to jako pětihodinovku pro pěší.