de

Co je nového

18. 12. 2012

Do výsledků 3. Česko-německého skirogainingu jsem doplnil pořadí týmů bez rozdílu kategorií a návštěvnost kontrol. Z ní lze vyčíst pár zajímavých věcí:
1) Kromě dvou nejsevernějších kontrol, které jsme stavěli zbytečně, závodníci navštívili všechny stojany.
2) V kategorii mixů o vítězství rozhodla rychlost. Týmy na prvním i druhém místě zvolily naprosto stejný postup a při bodové remíze rozhodl dřívější dojezd do cíle.
3) Naopak kategorii MO rozhodla mapová zkušenost. Lstiví Afghánci, zřejmě zásluhou tréninku v Hindukúši, umí číst vrstevnice, a tak je ani nenapadlo, aby z Loučné sklesli až k Flájím (k. 63) a pak se drásali zpět do kopce na kontrolu 65 jako Šviháci lázeňští. Ti ovšem na promenádě natrénovali aspoň rychlost, takže na kontrolu 32 dojeli jen chvilku za svými soupeři. Jenže rozhodnutím nevydat se směrem k cíli, ale na kontrolu 94, se sami vyhnali téměř do autu, cestou do cíle stihli sebrat pouze kontrolu pod Bradáčovem (k. 93) a závod se jim proměnil v boj s časovým limitem. Ten nakonec prohráli, naštěstí pouze o necelé tři minuty (minus 60 bodů). Za bojovnost si ale druhé místo určitě zasloužili. Lstiví Afghánci si vítězství pojistili pohodovým postupem po rolbou upravených stopách, a ještě před vyhlášením odjeli zpět na základnu Al-Kajdy :-).

17. 12. 2012

Další ročník extrémního lyžařského závodu jsme ve zdraví přežili, ikdyž někteří ne zcela bez šrámů. Všem zúčastněným patří respekt, počasí bylo opravdu extrémní. Mráz, ledovka, déšť... Min. dva týmy se mi omluvily, že kvůli náledí vůbec nevyjely z domu. Ve výsledcích se nakonec objevilo 60 závodníků, z toho 36 z Čech, 22 z Německa a po jednom z Polska a ze Švédska. Trestnými body za překročený časový limit bylo penalizováno 11 z celkem 27 týmů. 6 družstev si závod protáhlo o více než 30 minut, takže byly diskvalifikováni. Dalších 5 dvojic závod vzdalo a do cíle dorazili s cizí pomocí. Jeden tým použil lanovku, 4 další autostop. Jedno družstvo prý dokonce stoplo auto, ve kterém už seděl konkurenční skirogainingový tým :-).
Další fotky nám poslal Wieland Kundisch.

16. 12. 2012

Máme tady výsledky a první fotky.

13. 12. 2012

Včera o půlnoci jsme ukončili příjem přihlášek za základní startovné. Další dohlášky a změny už prosím realizujte mailem na adresu tojnar@gmail.com. Finanční záležitosti vyřídíme až na prezentaci.

12. 12. 2012

Máme zde pro vás pokyny 3. Česko-německého skirogainingu. Změny oproti rozpisu jsou minimální a převážně pozitivní, např. parkování bude zdarma. Kdo přijede již v pátek, může vyzkoušet večerní lyžování na osvětlené sjezdovce.

11. 12. 2012

Lyžovat se nyní dá nejen v Šumenském údolí, ale též dole v Litvínově. Mezibořská sjezdovka je tentokráte upravená, minulý víkend tam už dokonce zahájili sezónu. Na Klínech vleky spustí právě během skirogainingového víkendu.

10. 12. 2012

V prvním termínu se přihlásilo 70 účastníků, z toho 41 z Čech, 27 z Německa a po jednom ze Slovenska a Švédska. Až do středy 13. 12. budeme přihlášky přijímat za nezvýšené startovné, tak neváhejte a přihlašte sebe i své známé.

9. 12. 2012

Perfektně projeté stopy v prostoru závodu dnes opět zavály další přívaly sněhu. Těsně před závodem vše ještě projedeme a zaktualizujeme. Vypadá to, že letos se dá lyžovat i v Šumenskem údolí - ověřím zítřejším výklusem. Připravujeme pokyny, dolaďujeme tratě a těšíme se na vás :-).

2. 12. 2012

Sněhu je nyní dostatek, a dle předpovědi by měl snad i vydržet. Definitivní rozhodnutí o konání závodu vydáme příští týden v neděli 9. 12. Na Klínech, na Dlouhé louce i na německé straně (okruhy Seiffen/Bad Einsiedel) jsou stopy upravené rolbou.

Náš agent pořídil fotografie podmínek v okolí Klínské brány.

30. 11. 2012

Tak předpověď se vyplnila a sníh tady v Krušných horách skutečně napadl. Pořád ještě drobně sněží, i dole v Litvínově, a výhledově má mrznout minimálně celý příští týden. Šance, že se povede 3. skirogainingový závod uspořádat už letos v prosinci, je nyní poměrně veliká. Během víkendu vyrazíme do lyžařské stopy a nabídneme vám další informace. Příští týden nejspíše budu na internetu pouze sporadicky, ale přihlašovat se klidně můžete :-).

27. 11. 2012

Registrujeme první přihlášku a modlíme se, aby se vyplnila předpověď slibující nejprve husté sněžení ve čtvrtek/pátek a poté mrazivé počasí až... Až dokdy právě nevíme :-(. Nicméně vynasnažíme se společně s rolbaři Sportcentra Klíny závod co nejlépe připravit.

30. 10. 2012

Byl zveřejněn rozpis 3. Česko-německého skirogainingu a spuštěn on-line přihláškový systém.

28. 10. 2012

Dnešní státní svátek jsem oslavil výběhem na Klíny. Během víkendu tady v Krušných horách napadl první sníh, který hned neroztál. V traverzu nad Šumenským dolem ho leží od 5 do 10 cm, spolu s podkladem z bukového listí prima klouzačka :-). Výběh klínské sjezdovky jsem pro vás nafotil na Picasu. Nějací blázni už tam sjezdovali, přičemž se narozdíl od závodníků skirogainingu mohli svézt novou lanovkou. S vedením Sportareálu Klíny i s personálem tamější restaurace jsem předdomluvil organizační detaily. Už se na vás těší.

3. 10. 2012

Ještě před začátkem lyžařské sezóny se mne lidé ptají, zda během nadcházející zimy uspořádáme 3. ročník česko-německého skirogainingu. Po kratší debatě doma a v oddíle jsme se rozhodli, že ano :-). Dnes jsme spustili web závodu a zveřejnili úvodní upoutávku se základními informacemi o chystané akci. Shromaždiětě bude opět ve skiareálu Klíny v Krušných horách, kde letos otevřeli novou tělocvičnu (budeme v ní ubytovávat). Pokud napadne dost sněhu už v prosinci, tak závod odstartuje v sobotu 15. prosince 2012. Samozřejmě ovšem máme v záloze i náhradní termín, a to 12. ledna 2013 (rovněž sobota).